image
Sursa foto: jurnal.md

Consiliul Concurenței, despre denunțul depus de Președinție la PG referitor la piața carburanților: Se fac presiuni

Consiliul Concurenței a emis o reacție la acuzațiile consilierului prezidențial Sergiu Tofilat, care l-a acuzat pe conducătorul instituției, Marcel Răducan, că deși deține probe directe și indirecte încă din 2019 în privința înțelegerilor de cartel pe piața carburanților, nu a întreprins nimic pentru a ameliora situația. Potrivit CC, Tofilat „exercită presiuni”, iar instituția pregătește un raport pe care îl va prezenta în Parlament până pe data de 12 aprilie.

„Consiliul Concurenţei a luat act cu îngrijorare de tentativa Preşedinţiei RM prin intermediul consilierului Tofilat Sergiu de a exercita presiuni asupra Consiliului Concurenței prin denunţul adresat la Procuratura Generală.

Consiliul Concurenţei este nedumerit de faptul că acest denunţ apare în condițiile în care conform Hotărîrii Parlamentului nr. 29 din 12.03.2021, Consiliul Concurenței pînă la data de 12.04.2021 urmează să prezinte Parlamentului raportul de investigație a înțelegerilor de cartel. Nedumerirea este cu atât mai mare cu cât Preşedinţia cunoştea despre acţiunile întreprinse de Consiliul Concurenţei în această direcţie, poziţia noastră fiind expusă inclusiv în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie curent”, se arată în comunicatul instituției. Aceeași sursă mai menționează că pe această cale se încearcă atragerea instituției în jocuri politice. „Reamintim şi cu această ocazie despre inadmisibilitatea atragerii Consiliului Concurenţei în jocuri politice, dar şi despre inadmisibilitatea exercitării presiunilor de orice fel asupra organului ce veghează asupra implementării corecte a legislaţiei concurenţiale”, se mai spune în comunicat.

Amintim că azi Președinția a depus un denunț la PG în care a solicitat investigarea înțelegerilor de cartel care au loc pe piața de carburanți din RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: