image
Sursa foto: Profimedia Images

Rusia, China și Iranul vor organiza astăzi exerciții militare navale în nordul Oceanului Indian

Rusia, China și Iranul vor organiza vineri exerciții navale comune, a declarat un oficial al forțelor armate iraniene, potrivit Reuters. Exercițiile militare supranumite „Centura de Securitate Maritimă 2022” vor avea loc în nordul Oceanului Indian.

Este a treia oară când Rusia, China și Iranul participă la exerciții navale trilaterale, a afirmat același oficial.

De când a ajuns la putere în iunie, președintele ultraconservator iranian Ebrahim Raisi a adoptat o politică „orientată spre est”, ceea ce presupune o îmbunătățire a relațiilor cu China și Rusia. Teheranul s-a alăturat în septembrie Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai, un grup de securitate din Asia Centrală condus de Moscova și Beijing.

Iran: Obiectivul exercițiilor este de a extinde cooperarea între cele trei țări și „crearea unei comunități maritime”

Ministrul de externe al Iranului a făcut o vizită oficială în China săptămâna trecută, iar președintele iranian se întâlnește zilele acestea cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, la Moscova.

„Obiectivul exercițiilor este de a întări securitatea și fundațiile ei în regiune și să extindem cooperarea multilaterală dintre cele trei țări pentru a susține în comun pacea globală, securitatea maritimă și pentru a crea o comunitate maritimă cu un viitor comun”, a declarat oficialul forțelor armate iraniene, scrie digi24.ro.

Atât flota forțelor armate, cât și navele Gărzilor Revoluționare ale Iranului vor participa la antrenamentele militare, care vor include exerciții tactice precum salvarea unui vas incendiat, eliberarea unei nave deturnate și trageri cu arme anti-aeriene pe timp de noapte.

Noutăţile partenerilor

comentarii: