image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Fosta deputată socialistă Alla Dolință, pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a PSRM

Fosta deputată PSRM Alla Dolinţă a fost pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de Procuratura Anticorupție.

Dolință mai este învinuită și de „complicitate la falsificarea de documente oficiale”.

„Dolință Alla, este învinuită în aceea că acționând în cadrul grupului criminal organizat „Dodon”, în perioada anilor 2018 - 2020, prin complicitate cu Dodon Igor, Greceanîi Zinaida, Furculiță Corneliu, Batrîncea Vlad, Rața Olga și alte persoane, a comis complicitate la acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” din partea organizației criminale „Plahotniuc”; complicitate la falsificarea de documente oficiale, de mai multe persoane; complicitate la falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului politic “Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” pentru anii 2018 și 2019 și spălare de bani de un grup criminal organizat”, transmite Procuratura Anticorupție.

La mijlocul lui iulie, Alla Dolință a anunțat că renunță la mandatul de deputat, și că părăsește PSRM.

În luna septembrie, procurorii au descins cu percheziți la domiciliul și în automobilele fostei deputate, vizată în cadrul cauzei penale de învinuire a ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate si ridicate mai multe dispozitive informatice și înscrisuri de ciornă care au legătură cu circumstanțele cauzei penale și urmează a fi analizate în ansamblu cu alte probe administrate pe caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: