image
Sursa foto: Jurnal.md

Odnostalco, obligat să-i prezinte scuze publice Alei Nemerenco pentru falsurile în privința diplomelor ministrei // DOC

Socialisul Vladimir Odnostalco a fost obligat de instanță să dezmintă informațiile false răspândite despre ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Decizia a fost luată ieri de Judecătoria Chișinău, ca răspuns la cererea de chemare în judecată, depusă de Nemerenco, privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, încasarea prejudiciului moral și compensarea cheltuielilor de judecată.

„Instanța îl obligă pe Vladimir Odnostalco să dezmintă personal și public informațiile răspândite de acesta la conferința de presă din 2 februarie 2021, organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care îl vizează pe reclamant, și sunt defăimătoare și false”, a scris Nemerenco, pe pagina sa de socializare.

Valdimir Odnostalco va trebui să dezmintă informațiile exact în același mod în care au fost răspândite, „adică în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova cu invitarea tuturor reprezentanților mass-media din Republica Moldova și cu publicarea textului dezmințitor pe pagina sa oficială de Facebook”, transmite Anticorupție.md.

„Eu, Vladimir Odnostalco, dezmint informațiile expuse şi răspândite de mine în cadrul conferinței de presă din 02 februarie 2021, organizată şi susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova, şi informațiile publicate şi răspîndite pe pagina mea oficială de facebook, cu privire la faptul că doamna Ala Nemerenco: ar fi primit diplome prin pile şi că acestea sunt false, ar fi tratat oameni cu diplome de studii medicale obţinute prin pile şi care sunt false, face parte din echipa copiilor lui Filat, dintr-o echipă de corupți, dintr-o echipă a penalilor. Declar că informațiile respective, care au fost răspândite de mine, sunt defăimătoare, false şi constituie relatări cu privire la fapte, prin care am lezat onoarea, demnitatea şi reputația profesională a dnei Ala Nemerenco. Îmi exprim şi adresez dnei Ala Nemerenco scuzele publice în legătură cu aceasta”, este conținutul textului pe care a fost obligat de instanță să-l publice Odnastalco.

Până la ora publicării articolului, pe cele două conturi de facebook, pe care le deține Vladimir Odnostalco, nu a fost plasat textul, cu scuzele de rigoare.

În data de 2 februarie 2021, în timpul unei conferințe de presă, socialistul Vladimir Odnostalco a solicitat Procuraturii Generale și Autorității Naționale de Integritate să verifice averea și interesele Alei Nemerenco, la acel moment consilieră prezidențială, motivând că declarația sa de avere ar conține mai multe neconcordanțe.

Noutăţile partenerilor

comentarii: