image
Sursa foto: Profimedia Images

O furtună geomagnetică a distrus aproape toți sateliții Starlink pe care SpaceX tocmai îi lansase

Serviciul de internet prin satelit al lui Elon Musk, Starlink, tocmai a primit o lovitură costisitoare. O furtună geomagnetică ar fi distrus 40 din cei 49 de sateliți pe care compania spaţială americană SpaceX tocmai îi lansase pe 3 februarie.

Furtuna a provocat „cu până la 50% mai mare rezistență decât în ​​timpul lansărilor anterioare”, împiedicând sateliții desfășurați să atingă orbita lor adecvată în jurul Pământului.

Astfel, până la 40 dintre sateliți au ars în atmosfera Pământului în loc să ajungă la destinație, scrie The Verge.

SpaceX a depășit recent pragul de lansare a 2.000 de sateliți și intenționează să lanseze alți 12.000. Având în vedere aceste cifre, pierderea a 40 dintre ei ar putea părea nesemnificativă. Totuși, aceștia reprezintă capacitatea unei întregi rachete Falcon 9 care ar arde în atmosferă.

Constelaţia de sateliţi Starlink va furniza internet în bandă largă de mare viteză în locaţii în care accesul la acesta era nesigur, costisitor sau complet indisponibil, potrivit SpaceX, notează Digi24.

Sateliții au drept scop furnizarea de internet de mare viteză pe Terra, fiind plasaţi la o altitudine relativ joasă pentru a oferi un timp de răspuns rapid.

Noutăţile partenerilor

comentarii: