image
Sursa foto: iticket.md

Vino la festivalul #offline Moldo Crescendo în aer liber, în inima Chișinăului!

Un pahar de vin sub cer de vară, muzică clasică, dispoziție romantică și Enescu, Piazzolla, Brahms, Stravinsky, Shostakovich, Beethoven și Prokofiev în interpretarea celor mai buni muzicieni basarabeni care studiază peste hotare. De asta vom avea parte în ultima lună a acestei veri, la festivalul #offline Moldo Crescendo, care va cuprinde o serie de concerte de muzică clasică, desfășurate în aer liber.

Pe 31 iulie, începând cu ora 20:00, strada Veronica Micle va deveni pietonală pentru o singură seară, datorită concertului de deschidere a celei de-a VI-a ediții a festivalului Moldo Crescendo #offline. Concertul va avea loc în parcarea din spatele restaurantului „Sisters”, între străzile Eminescu și Alecsandri.

Pentru cei 6 care au întrebat 😁 bilete aici: https://iticket.md/event/summer-night-concerts-micle #moldocrescendo #offline

Posted by Moldo Crescendo on Monday, 26 July 2021

Toate concertele vor avea loc la ora 20:00, după cum urmează:

31 iulie – str. Veronica Micle

3 august – Villa Drago

4 august – curtea Muzeului Național de Istorie

7 august – un concert foarte special, la Conacul Cazimir din Cernoleuca, satul de baștină al pictorului Igor Vieru, cu participarea nepoatei renumitului pictor, violonista Dumitrița Vieru, care vine tocmai din Elveția

11 august – concert în orașul Ungheni

14 august – încheierea festivalului, în fosta uzină de tractoare de pe teritoriul Digital Park.

iticket.mditicket.md

Cine sunt artiștii?

Artiștii festivalului Moldo Crescendo, ca de obicei, sunt printre cei mai buni muzicieni basarabeni care studiază sau au studiat în afara țării: Marcel Lazăr (pian, Viena), Dan-Iulian Druțac (vioară, Londra), Alison Lie (vioară, Viena), Maria Bunea (chitară, Viena), Marius Malanetchi (violoncel, Viena), Cristian Ciolacu (clarinet, Cluj-Napoca), Radu Rățoi (acordeon, Copenhaga), Luminița Lupașcu (vioară, Cluj-Napoca), Jan Sekaci (violoncel, invitat din România, studiază la Berlin), Constantin Borodin (violoncel, Berlin), Alex Ciulin (violoncel, Berlin), Dumitrița Vieru (vioară, Geneva) și alții.

De ce merită să vii?

Să petreci o seară de vară altfel, să te delectezi cu muzică clasică în forma ei pură, așa cum răsună în cele mai renumite săli de concert din lume.

E timpul să lăsăm online-ul și să revenim la #offline. Aici găsiți programul detaliat al concertului și bilete.

comentarii: