image
Sursa foto: Jurnal TV

Spânu: Procesul de revenire a Aeroportului în gestiunea statului va dura câteva luni

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, a fost întrebat de moderatorul emisiunii - de ce, la o săptămână după anunțul privind revenirea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea staului, autoritățile așa și nu au explicat când și cum anume vor prelua administrarea aerogării.

„Agenția Proprietății Publice a convocat toate instituțiile responsabile de această preluare a controlului aeroportului - Serviciul de Informații și Securitate, IGPF-ul, ministerul... Deja este un draft de plan privind ce trebuie să se întâmple, au fost trimise scrisori și solicitări de delagare a persoanelor în comisia de primire-predare a tuturor bunurilor. Cred că săptămâna viitoare această comisie va fi creată și încet-încet se vor prelua toate bunurile. De la Avia Invest se preia totul și să dă la întreprinderea de stat „Aeroportul Internațional Chișinău”,

a declarat Andrei Spânu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Ministrul a precizat precizat că revenirea aeroportului în gestiunea statului va dura câteva luni pentru că „tot procesul de tranziție trebuie făcut corect”.

Andrei Spânu a dat asigurări că după reveneriea aeroportului în administrarea statului, nu vor mai fi incluse în costul biletului de călătorie tot felul de taxe, precum cea de 25 de euro pentru pasager sau așa-numita „taxă de 9 euro pentru modernizare” impusă de concesionarul arerogării.

În aceste condiții, potrivit lui Spânu, tariful low-cost per pasager ar trebui să fie până la 15 euro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: