image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Un partid a propus CEC să fie înregistrat cu simbolul electoral „PAȘ”; Decizia CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat înregistrarea simbolului electoral al Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” – „PAȘ”, întrucât marca „PAS” a fost înregistrată oficial de Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală, reprezentând simbolul Partidului Acțiune și Solidaritate.

Potrivit raportorului, președintele CEC, Dorin Cimil, la 19 iunie 2021, reprezentantul Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” a depus la CEC un demers pentru înregistrarea simbolului electoral pentru imprimare în buletinul de vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, care reprezintă proiecția unui paralelogram cu inscripția „PAȘ”, abreviere a numelui partidului aprobat la Congresul al IX-lea al Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică”, din 16 mai 2021.

La examinarea demersului, s-a constatat că simbolul corespunde cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), transmite IPN. Ultimul a informat CEC că marca „PAS” a fost înregistrată oficial de Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală. Astfel, simbolul electoral prezentat de reprezentanta Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” în vederea imprimării în buletinul de vot contravine prevederilor din Codul Electoral prin care în buletinul de vot nu se admite identitate și simboluri electorale la fel.

Reprezentanții Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” consideră refuzul de înregistrare al CEC drept ilegal și neîntemeiat. În opinia lor, faptul că într-un caz e litera S și în altul litera Ș – e o deosebire care nu trebuie neglijată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: