image
Sursa foto: Jurnal.md

Codul portocaliu de vreme rea: Municipalitatea, pregătită să declanșeze Celula de criză în caz de ninsori abundente

Municipalitatea este gata să convoace astăzi Celula de criză în cazul în care vor cădea ninsori abundente. Anunțul a fost făcut public de primarul capitalei, Ion Ceban, care a solicitat totodată, pretorilor și responsabililor de sectoare să ia măsuri imediate, pentru a interveni în zonele capitalei, unde ar putea fi inundații, iar toate gurile de captare a apei să fie curățate.

„Am creat o celulă de criză pentru intervenții în situații de risc, pentru a fi pregătită de a se întruni imediat, în caz de necesitate. Pretorii și toți ceilalți șefi de întreprinderi responsabile de deszăpezire, să se convoace și să acționeze prompt. Să fie contractați toți agenții economici care dispun de utilaje și pot fi implicați la deszăpezire. Să fie asigurată comunicarea cu Inspectoratul Național de Patrulare, în situații imprevizibile. Să fiu informat din oră în oră despre situația din capitală”, scrie Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Măsurile întreprinse vin în contextul instituirii Codului Portocaliu de ninsori. Pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate, vor cădea precipitații abundente sub formă de ploi, cu trecere în ninsori (7-17l/m², izolat foarte puternice 20-25l/m²). Pe crengi și pe firele electrice s-ar putea forma depuneri sub formă de chiciură. De asemenea, meteorologii anunță viscole și că pe drumuri se vor forma troiene și polei.

Menționăm că astăzi, la ora 16:00 va fi convocată ședința Celulei de Criză pentru situații de urgență. În context, ținând cont de informația privind condițiile meteo complicate, la eveniment sunt invitați să participe pretorii de sector, șefii de direcții.

Aceștia vor veni cu planurile de intervenții și lista unităților speciale din dotare, precum și cu datele despre persoanele responsabile, inclusiv numerele lor de telefon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: