image
Sursa foto: Jurnal.md

Slusari: „În campanie trebuie să luptăm și cu CEC-ul, nu doar cu grupările criminale; Trebuie să intervină Procuratura”

Candidatul Platformei DA la funcția de deputat, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că decizia de astăzi a CEC-ului de a deschide 150 de secții de vot peste hotare este un abuz executat de oamenii lui Igor Dodon, iar acest caz ar trebui să fie examinat minuțios de Procuratură.

„Ceea ce vedem este continuarea unui sabotaj cras din partea CEC-ului. Cu părere de rău putem să constatăm acest lucru, am vorbit și anterior, nu-i doar influențabil dar controlat de doi agenți economici ai lui Igor Dodon. Este vorba despre Lebedinschi și Filipov. Întrebarea este: s-a folosit metoda „culiocului”, sau alte pârghii? Eu cred că această întrebare urmează să fie examinată de Procuratură și chiar dacă tehnic poate e greu deja de schimbat ceva, că a rămas mai puțin de trei săptămâni, dar nimeni nu a eliminat responsabilitatea administrativă și penală pentru neexecutarea hotărârilor judecătorești”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputatul susține că nerespectarea deciziei Curții Supreme de Justiție de către membrii CEC, trebuie să fie taxată conform legislației.

„Eu înțeleg că noi multe lucruri am văzut în politica noastră moldovenească, dar sfidarea deciziei Curții Supreme de Justiție este ceva strigător la cer. Cred că acei funcționărași din CEC, îmi pare rău de domnul Cimil, trebuie să înțeleagă că mai devreme sau mai târziu vor purta responsabilitate. Noi deja trebuie să fim dublu exigenți cu acest CEC. (...)Trebuie să ne pregătim de lupta electorală nu doar cu grupările electorale, dar chiar și cu Comisia Electorală Centrală”, a conchis Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: