image
Sursa foto: 123rf.com

Epidemia de coronavirus le-a provocat companiilor aeriene pierderi de aproape 30 de miliarde de dolari

Companiile aeriene ar putea pierde 29,3 miliarde de dolari în acest an din cauza epidemiei de coronavirus şi scăderii numărului de călătorii, a avertizat Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA).

2020 ar urma să fie primul an din ultimul deceniu în care cererea pentru călătorii cu avionul va scădea.

IATA avertizează că pierderile companiilor aeriene vor ajunge la 30 29,3 miliarde de dolari. Cele mai afectate vor fi companiile aeriene din China şi din regiune, care au fost deja forţate să reducă din zboruri.

Operatorii din regiunea Asia-Pacific vor pierde 27,8 miliarde de dolari din venituri în acest an, în timp ce companiile din afara Asiei vor şterge 1,5 miliarde de dolari din încasările aşteptate.

IATA estimează că operatorii aerieni din China vor suferi o pierdere, numai pe piaţa locală, de 12,8 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

„Companiile iau decizii dificile să reducă capacitatea şi în anumite cazuri şi rute. Acesta va fi un an foarte dificil pentru companiile aeriene", a spus Alexandre de Juniac, directorul IATA, fără să ofere cifre cu privire la efectele asupra probabilităţii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: