image
Sursa foto: Getty Images

Lovitură de proporții: PSG, obligată de UEFA să vândă; Au anunțat fără să vrea prețul pentru Neymar și Mbappe

Pentru a respecta condițiile puse de UEFA în privința fair-play-ului financiar, PSG va fi nevoită să vândă unul dintre starurile sale. Campioana Franței este "pe minus" cu 170 de milioane de euro, iar AS susține că unul dintre Neymar și Mbappe va fi vândut, pentru a nu risca excluderea din UEFA Champions League.

În timp ce PSG așteaptă o decizie din partea TAS în această speță, Nasser Al-Khelaifi trebuie să găsească o soluție pentru a echilibra balanța financiară. Asta dacă nu vrea ca în sezonul viitor să rămână în afara UEFA Champions League, scrie sursa citată.

Având în vedere suma uriașă care trebuie recuperată, una dintre cele mai ușoare căi pentru a face rost de bani este vânzarea unuia dintre cei mai valoroși fotbaliști. Neymar și Mbappe sunt cei mai bine cotați jucători de la PSG. Primul a sosit la campioana Franței pentru 222 de milioane de euro - record absolut, în timp ce pentru francez s-au plătit 180 de milioane de euro.

"E cea mai rapidă cale pentru rezolvarea acestei probleme, și, probabil PSG își face calculele. Dacă îl vinde pe Neymar, PSG ar avea pierderi, dar acestea ar fi mici.În schimb, în cazul lui Mbappe ar putea avea și profit.

Rămâne de văzut pe care dintre cei doi îl consideră PSG ' crucial' pentru succesul echipei, atât în teren, cât și la nivel de marketing și creștere a numărului de fani.", scriu spaniolii de la AS.

Spaniolii mai scriu că Real Madrid și Barcelona stau la pândă, după ce în ultimele perioade de mercato s-a scris despre interesul granzilor pentru Neymar și Kylian Mbappe. Suma de 170 de milioane de euro pare accesibilă pentru ambele formații.

"Bineînțeles, orice club care va face o ofertă va trebui să țină cont de regulile UEFA. Orice ar urma, se pare că PSG a dezvăluit, fără să vrea, prețul pentru Neymar și Mbappe", mai scriu jurnaliștii spanioli.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: