image
Sursa foto: ap

Aproximativ 10.000 de oameni au protestat în Maroc faţă de mutarea ambasadei SUA la Ierusalim

Aproximativ 10.000 de oameni au protestat, duminică, în Casablanca, faţă de mutarea Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim, manfestanţii scandând şi lozinci împotriva Israelului, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

În cadrul protestului organizat la câteva zile după inaugurarea Ambasadei SUA din Iersualim, 10.000 de marocani au scandat ”Moarte Israelului” pe străzile din Casablanca.

Protestatarii au fluturat steaguri palestiniene şi pancarte pe care stătea scris "Al Quds (Ierusalim), capitala eternă a Palestinei", scrie mediafax.ro.

Ambasada Statelor Unite de la Ierusalim a fost inaugurată la data de 14 mai, mişcare ce a provocat noi tensiuni regionale. Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat în decembrie 2017 decizia controversată de a considera oraşul Ierusalim drept capitala Israelului şi, implicit, de a muta acolo ambasada SUA. Decizia lui Donald Trump a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Adunarea Generală ONU, Uniunea Europeană şi Rusia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: