image
Sursa foto: G4Media.ro

Un funcționar din Edineț, reținut pentru trafic de influență: Ar fi primit 900 de euro mită pentru un permis de conducere

Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi „aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins și primit 900 de euro mită.

Potrivit datelor anchetei, în acțiunile sale infracționale, bărbatul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din orașul Bălți și că poate organiza susținerea cu succes a probelor teoretice și practice, cu eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria B.

„Pentru că nu s-ar fi ținut de cuvânt, tânărul a fost denunțat la CNA, iar urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 de unităţi convenţionale”, informează CNA.

În perioada 2020-2021 CNA a documentat peste 100 de cazuri, preponderent de trafic de influență, privind acțiunile persoanelor implicate în obținerea frauduloasă a permiselor de conducere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: