image
Sursa foto: Privesc.eu

Blocul ACUM DA și PAS promite servicii de sănătate calitative și cheltuieli mai mici cu 25% pentru medicamentele esențiale

Servicii de sănătate calitative, inclusiv prin reducerea cu 25% a cheltuielilor oamenilor pentru medicamentele esențiale. Este angajamentul din domeniul sănătății pe care și-l asumă blocul ACUM Platforma DA și PAS.

„Așa cum am anunțat și în noiembrie, angajamentul nostru major în domeniul sănătății este să sporim accesul la servicii de sănătate calitative, inclusiv prin reducerea cu 25% a cheltuielilor oamenilor pentru medicamentele esențiale”, a declarat Igor Grosu, Secretar General al PAS.

Majorarea alocărilor pentru compensarea medicamentelor din bugetul de stat, facilitarea concurenței, inclusiv prin reducerea din cerințele inutile pentru producătorii consacrați de medicamente, transpunerea directivelor UE în legislația națională – sunt doar câteva dintre măsurile care, potrivit blocului ACUM, vor asigura scăderea prețurilor la medicamente și care pot asigura o gamă adecvată de medicamente la nivel național.

Pe lângă angajamentul pe medicamente, reprezentanții blocului ACUM spun că vor întreprinde și multe alte măsuri în domeniul sănătății, printre care: majorarea salariilor și crearea condițiilor bune de lucru pentru angajații din domeniu, îmbunătățirea educației viitorilor medici, accelerarea eforturilor de diminuare a mortalității infantile, creșterea calității și accesului la servicii oncologice și spitale mai bine echipate.

„Deşi sloganul „este mai ieftin să previi decât să tratezi” poate părea demodat, noi credem că este mai actual decât oricând. Sănătatea este mai mult decât o problemă pur medicală, ea angajează răspunderea întregii societăți.”, a declarat Ecaterina Pitel, medic rezident și candidat al blocului ACUM pe circumscripția națională

„Vreau ca fiecare cetățean al Moldovei să știe ca Blocul electoral ACUM are ca angajament esențial crearea tuturor condițiilor și premiselor care să permită rămânerea și întoarcerea medicilor noștri în țară. Așa se va întâmpla și cu profesorii, inginerii, artiștii, cu toți oamenii noștri care vor dori să se întoarcă în țara lor sau cu cei cărora trebuie să le asigurăm toate condițiile pentru a nu pleca din țară. Calitatea actului medical nu mai suportă compromis. Viața și sănătatea oamenilor nu se negociază. Iar acest sector strategic trebuie și va fi finanțat corect, așa încât personalul medical și pacienții să se bucure de un sistem medical care are în centrul său cetățeanul” a menționat și copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: