image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! Guvernul alocă 70 de mil. de lei pentru alegerile din 11 iulie și îndeamnă CEC să facă reduceri de cheltuieli

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi alocate 70 de milioane de lei, mai puțin decât a solicitat Comisia Electorală Centrală.

Un proiect de hotărâre în acest sens, propus, astăzi, de premierul interimar Aureliu Ciocoi, a fost aprobat în cadrul ședinței Guvernului.

Banii vor fi alocați din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Prin același proiect, Executivul în exercițiu recomandă CEC-ului să reducă devizul estimativ de cheltuieli pentru scrutinul din 11 iulie.

„Dacă se va dovedi a fi insuficientă această sumă, vom discuta, vom căuta noi posibilități financiare pentru a veni în susținerea necesităților CEC-ului”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlmentare anticipate din 11 iulie și a solicitat Guvernului alocarea sumei de 125 de milioane de lei, bani care urmează să acopere și cheltuielile pentru echipamentele sanitare din secțiile de votare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: