„Prin urmare, el a elaborat câteva scenarii. Din multitudinea candidaților înscriși în cursa pentru Chișinău, contează de fapt trei: Ion Ceban, candidatul socialiștilor, Silvia Radu, „candidatul independent” al lui Plahotniuc și Andrei Năstase. Restul sunt elemente de decor, care au misiuni de îndeplinit, orgolii de reparat și imagine de bifat”, susține editorialistul.

Potrivit lui Octavian Țâcu „scenariul ideal pentru Plahotniuc este ca în turul doi de alegeri să iasă Ion Ceban și Silvia Radu, pentru că atunci, noi ca proștii, la fel ca și altă dată cu Dorin Chirtoacă, vom merge s-o alegem pe „fufă” că-i mai bună decât „ciobanu”.

„Pentru asta însă puterea va trebui să falsifice masiv voturile, pentru că Silvia Radu, la alegerile locale trecute, a luat vreo 2 mii de voturi, iar mai multe n-are de unde. Iar pentru a ușura falsificarea voturilor, au fost inventați mai mulți candidați de umplutură (gen Codreanu 1, Codreanu 2, Apostolova, etc), care vor trebui să fărâmițeze votul lui Andrei Năstase și s-o facă pe Silvia Radu câștigătoare, la mustață și cu un pic mai mult, pentru un loc în marea finală. Tare primitiv scenariul ăsta, grețos, da’ ce contează? Important e să meargă”, a conchis istoricul.