image
Sursa foto: Profimedia

Barcelona a făcut prima ofertă pentru Robert Lewandowski! Ce sumă le-au propus catalanii celor de la Bayern Munchen

Robert Lewandowski (33 de ani) mai are contract cu Bayern Munchen până în iunie 2023, însă vrea cu orice preț să ajungă la Barcelona încă din această vară.

Barcelona, la rândul său, caută să obțină un acord de transfer cu Bayern Munchen și a înaintat o ofertă oficială către clubul bavarez.

Mundo Deportivo anunță că gruparea ”blaugrana” a pus 32 de milioane de euro ”pe masa” celor de la Bayern, în speranța că oficialii campioanei din Bundesliga vor accepta să-l lase pe polonez să meargă pe Camp Nou.

Rămâne de văzut dacă cei de la Bayern vor accepta propunerea Barcelonei, însă jurnaliștii iberici informează că negocierile vor continua chiar și în cazul unui refuz.

Robert Lewandowski reprezintă principala țintă a celor de la Barcelona, iar varianta unui transfer pe Camp Nou îi surâde și atacantului polonez.

Probabilitatea unei mutări a fotbalistului la echipa catalană a crescut odată cu ultima discuție pe care jucătorii de la Bayern Munchen au auzit-o în vestiarul echipei.

Lewandowski a fost sunat de cineva, însă discuția a avut loc în poloneză, fără ca cei aflați în jurul său să înțeleagă prea multe. Cu toate acestea, nemții scriu că Robert Lewandowski a fost auzit în timpul conversației spunând de mai multe ori "Barcelona, Barcelona".

Un alt indiciu este că agentul său, Pini Zahavi a fost filmat în magazinul oficial al Barcelonei, unde a mers cu 10 tricouri ale catalanilor pentru a le inscripționa cu numele atacantului polonez.

În ciuda faptului că atât Lewandowski, cât și Barcelona își doresc să lucreze împreună, atacantul polonez nu a ajuns încă la un acord oficial cu formația blaugrana. Mai mult de atât, Javier Tebas, preşedintele La Liga, a dezvăluit că șansele ca fotbalistul să ajungă sub comanda lui Xavi sunt mici în acest moment, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul.

”Trebuie să se întâmple şi alte lucruri care nu ştiu dacă se vor întâmpla. Chestia cu Barca Estudios (n.r. proiect audiovizual propriu, Barca TV)... În bugetul lor aveau vânzarea Barca Estudios pe care nu o văd. Cifrele sunt foarte simple, da. Au peste 500 de milioane de euro pierderi în ultimii doi ani. Trebuie să le recuperezi pentru a-l putea semna pe Lewandowski.

Mai are un an contract la Bayern, salariul lui Lewandowski, plus suma pe care o vrea Bayern, îmi dau senzaţia că nu îl văd în prezent la Barcelona”, a declarat Javier Tebas, pentru Marca.

Conform regulamentului La Liga, în Spania echipele nu pot avea un buget de salarii care să depăşească maximum 70 la sută din veniturile clubului. Acesta este motivul pentru care în sezonul care se încheie în acest weekend Barca s-a chinuit să facă fel de fel de "inginerii", cu jucători luaţi sub formă de împrumut sau liberi de contract şi cu salarii reportate pentru anii următori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: