image
Sursa foto: Aawaaj News

SUA: Peste 100.000 de locuinţe, fără curent electric; Autorităţile avertizează că ar putea avea loc „inundaţii catastrofale”

Uraganul Florence a ajuns pe Coasta de Est a SUA, scrie BBC. Oficialii americani au avertizat că vor exista valuri de furtună atât în Carolina de Sud cât şi în Calorina de Nord, uraganul deplasându-se către uscat cu viteze ale vântului de 150 de km/h.

Peste 100.000 de locuinţe au rămas deja fără curent, condiţiile meteorologice înăsprindu-se treptat. Oficialii au avertizat că furtuna are capacitatea de a ucide „multe persoane” pentru că există riscul de „inundaţii catastrofale.”, notează News.ro.

Peste un milion de persoane din Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virgina au fost evacuate.

Condiţiile meteorologice s-au deteriorat joi iar viteza vântului a crescut treptat în zonele de coastă.

La ora locală 23:00, Centrul Naţional al Uraganelor a anunţat că viteza vântului a scăzut, Florence devenind astfel un uragan de categoria unu.

Centrul Naţional al Uraganelor a informat că deşi viteza vântului a scăzut treptat, furtuna rămâne extrem de periculoasă din cauza volumului mare de ploi şi a valurilor imense.

„Inundaţiile ucid multe persoane din păcate şi la acest lucru vom fi martori”, a declarat Brock Long, administratorul Agenţiei Federale de Management al Situaţiilor de Urgenţă. El a precizat că persoanele care locuiesc în apropierea râurilor şi în zonele cu altitudine joasă se află în cel mai mare pericol.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: