image
Sursa foto: ms.ro

România va mai dona Republicii Moldova încă 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, hotărârea de a acorda alte 100.800 de doze de vaccin. Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui nou ajutor umanitar, cu tilul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de Covid-19.

Ajutorul umanitar constă în acordarea a din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului Național de Vaccinare și livrate de către Compania AstraZeneca.

„Asigurarea transportului celor 100.800 de doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale”, menționează Ministerul Sănătații din România.

Președintele țării, Maia Sandu, a mulțumit României pentru ajutorul umanitar.

„Mulțumim, România, pentru încă o donație de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca, aprobată azi de Guvernul României. Mă bucur că am reușit să aducem cantități suficiente de vaccin pentru Republica Moldova până la începutul verii și că a fost accelerat ritmul de vaccinare. Îndemn toți cetățenii să se vaccineze cât de curând - acum avem suficient vaccin de mai multe tipuri pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a alege. Vaccinarea ne poate salva viața și ne va ajuta să scăpăm de măsurile de restricție și să ne apropiem de normalitate”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că, campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 351.843 de persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: