image
Sursa foto: gov.md

Nicu Popescu și-a luat rămas bun de la ambasadorul Lituaniei

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întâlnire de rămas bun cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.

„Am fost asigurat că Lituania rămâne un susținător ferm al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova și, cu această ocazie, am reiterat recunoștința poporului nostru pentru sprijinul Lituaniei în obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. I-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea diplomatică ulterioară și să rămână un bun prieten al țării noastre”, a spus oficialul moldovean.

Nicu Popescu a adăugat că Lituania este un exemplu pentru RM în mai multe domenii importante, printre acestea fiind eficiența energetică, ordinea publică, sectorul apărării și combaterea amenințărilor hibride, toate având o importanță strategică în cursul de reforme și modernizare europeană.

Ministrul a mai subliniat că își dorește dezvoltarea în continuare a contactelor și cooperării la nivelul autorităților locale în beneficiul ambelor țări.

comentarii: