image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

Primăria Chișinău vrea să procure autobuze și mai vechi decât anunțase anterior, în sumă de 50 de milioane de lei // DOC

Primăria Chișinău a alocat 50 de milioane de lei pentru a procura autobuze, decizie votată de către Consiliul Municipal Chișinău săptămâna trecută.

Conform amendamentului consilierului PPDA, Ion Macovei, autobuzele nu trebuie să fie mai vechi de 8 ani și să aibă un parcurs nu mai mare de 400 000 kilometri.

Consilierul PAS, Alex Trubca, susține că decizia a fost schimbată, astfel din cele 50 milioane de lei primăria vrea să procure autobuze vechi de 10 ani și cu un parcurs de 500.000 kilometri.

Nici la furat nu-i mai duce mintea. Coaliția roșu-bordo din CMC a votat alocarea a 50 de milioane de lei pentru achiziția autobuzelor vechi. Cică vor să lupte cu pandemia. Atunci Fracțiunea PAS și eu personal am atenționat că de fapt e o schemă la mijloc, autobuzele demult sunt găsite și trebuie doar decizia pentru a le cumpăra de la „prieteni”.

Tot atunci, Ion Macovei de la PPDA a venit cu un amendament că autobuzele trebuie să fie nu mai vechi de 8 ani și să aibă un parcurs nu mai mare de 400 000 km. Cică protejează mediul. După o săptămâna de murat, tovarășii au înțeles că „prietenii” au autobuze de 10 ani și până în 500 000 km. Drept urmare au decis să schimbe decizia și să aprobe noi condiții de achiziție”, susține Trubca.

Alex Trubca // FacebookAlex Trubca // Facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: