image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Ministerul Apărării explică de ce militarii se antrenează fără măști și fără a respecta distanța pentru evenimentul de 9 mai

Ministerul Apărării vine cu o explicație, în urma mai multor critici apărute pe rețelele de socializare, referitoare la faptul că militarii din Compania Gărzii de Onoare care urmează să participe la depuneri de flori, sâmbătă, 9 mai, se antrenează fără a respecta regulile de protecție în contextul epidemiei de Covid-19.

Ministerul a emis un comunicat în care anunță că evenimentele desfășurate de Ziua Victoriei, la care vor participa militarii, vor avea loc în format restrâns. Militarii se antrenează, conform procedurii, la Complexul Memorial Eternitate, acolo unde va avea loc depunerea de flori.

„Chiar dacă aceștia nu poartă măști sau nu respectă distanța socială, ei sunt înafara oricărui pericol de infectare. Militarii nu intră în contact cu alte persoane străine pe timpul repetițiilor, fiind transportați din și în unitate cu un autocar al Armatei Naționale. Totodată, ei se află sub supravegherea specialiștilor medicali din armată, care le verifică starea de sănătate zilnic”, anunță Ministerul Apărării.

„Menționăm că Armata Națională a respectat și respectă în continuare deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale pe perioada stării de urgență. Efectivul militar și civil al instituției urmează toate regulile de protecție în conformitate cu recomandările autorităților”, se mai spune în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: