image
Sursa foto: Getty Images

Răsturnare de situație: Olympique Marseille îl acuză pe Neymar de rasism! Brazilianul riscă 20 de etape de suspendare

La finalul jocului de pe Parc des Princes, dintre PSG și Marseille, Neymar a fost eliminat după ce l-a lovit pe Alvaro Gonzalez. Brazilianul și-a motivat gestul spunând că spaniolul a folosit remarci rasiste la adresa sa.

După mai mult de o săptămână de la acele incidente, alb-albaștrii îl acuză pe decarul parizienilor de insulte cu tente rasiste la adresa japonezului Hiroki Sakai.

Partida PSG - OM s-a prelungit cu mai mult de o săptămână din motive extrasportive. După acuzațiile de rasism la adresa lui Neymar și cele de insulte homofobe imputate brazilianului, clubul din Marseille susține că deține imagini în care atacantul parizienilor îl jignește în mod rasist pe Sakai, anunță AS.

Comisia federaţiei franceze a decis o suspendate de două etape pentru Neymar, cu posibilitatea adăugării unei a treia dacă fotbalistul va recidiva. Sancţiunea a fost decisă pentru palma aplicată lui Alvaro Gonzalez. Acuzaţiile de homofobie și de rasism vor fi analizate într-un dosar serparat, iar pedeapsa brazilianului poate fi extrem de dură.

Sancțiunea lui Neymar s-ar putea ridica la 20 de jocuri, din moment ce el ar putea pierde 10 partide pentru homofobie împotriva lui Alvaro González și alte 10 meciuri pentru presupusele insulte rasiste la adresa lui Sakai. Comisia de disciplină a LFP va da verdictul final într-o săptămână sau două.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: