image
Sursa foto: Guliver / GettyImages

Un român, acuzat de 39 de infracțiuni de omor din imprudență în cazul vietnamezilor găsiți morți într-un camion din Anglia

Un român a fost arestat în cazul celor 39 de cetățeni vietnamezi găsiți morți în remorca unui camion, în Anglia, la finalul anului trecut.

Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, care locuia în Langdon Hills, Essex, a fost reținut pe aeroportul din Frankfurt pe 29 ianuarie, potrivit poliției din Essex, citată de digi24.ro.

Bărbatul român avea emis un mandat de arestare european pe numele său și a apărut sâmbătă în fața instanței, fiind acuzat de 39 de capete de omor prin imprudență și complicitate la trecerea frauduloasă a graniței. Următoarea apariție a lui Nica în fața instanței va fi pe 16 martie.

Nica este unul dintre cei doi bărbați arestați recent în legătură cu incidentul din Essex, celălalt fiind un bărbat de 22 de ani din Irlanda de Nord, reținut pe 9 februarie sub aceleași suspiciuni.

Toate examinările post-mortem au fost încheiate, cauza morții pentru cei 31 de bărbați și opt femei din Vietnam închise în camion fiind o combinație de asfixiere și supraîncălzire. Cea mai tânără victimă avea 15 ani.

Până acum au fost arestate șapte persoane în legătură cu acest incident. Șoferul camionului, Maurice Robinson din Irlanda de Nord, a fost acuzat de 39 de capete de omor prin imprudență. Un alt șofer, Eamon Harrison, care ar fi condus camionul până în portul belgian Zeebrugge, de unde a plecat spre Anglia, este acuzat de 39 de capete de omor prin imprudență și complicitate la trecerea frauduloasă a graniței. Christopher Kennedy, un alt bărbat implicat, a negat acuzațiile. Un alt bărbat de 22 de ani a fost arestat în Irlanda de Nord duminică, sub acuzația de omor prin imprudență și complicitate la trecerea frauduloasă a graniței.

În octombrie 2019, treizeci şi nouă de persoane - 31 de bărbaţi şi 8 femei - au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: