image
Sursa foto: captură video

Detalii despre TIR-ul prins cu peste 1,5 milioane de euro la vama Leușeni: Șoferul, în arest la domiciliu

Procuratura vine cu detalii despre tir-ul în care a fost descoperită o captură de peste 1.5 milioane de euro, pe sensul de intrare în Republica Moldova la vama Leușeni. Șoferul camionului, un moldovean de 36 de ani a fost plasat în arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile. De menționat că aceasta este una dintre cele mai mari capturi de bani la frontieră, înregistrată în ultimii ani.

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 18 aprilie curent. Banii au fost depistați la intrarea în țară, în habitaclul unui autocamion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa fără încărcătură.

În urma verificărilor, vameșii au descoperit pachete în care erau ascunși 1.570 660 de euro. Autocamionul aparține unei companii autohtone de transport internațional de mărfuri.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentaviva de contrabandă a bunurilor, valoarea carora depășește 200 salarii medii lunare pe economie prognozate. În cadrul urmăririi penale, organele de anchetă urmează să stabilească proveniența banilor, statele care au fost tranzitate, persoanele implicate în schema infracțională, destinatarii acestor bunuri precum și alte circumstanțe relevante cazului.

Astăzi, procurorii au solicitat arestarea preventivă a șoferului autocamionului, care este un moldovean în vârstă de 36 de ani și, care fusese reținut imediat după depistarea infracțiunii. Ulterior Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii vor contesta hotărârea instanței la Curtea de Apel Chișinău. Persoanele vinovate riscă până la zece ani de pușcărie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: