image
Sursa foto: jurnal.md

Țărnă despre dosarul culiocul: „Când e vorba de persoane foarte importante, justiția la noi se face a nu vedea”

Dacă pentru încălcare legea, pedeapsa s-ar aplica egal la toți, atunci nu s-ar supăra nimeni chiar și pe aceeași bătrânică care vinde pătrunjel și este sancționată legal cum este sancționat și președintele țării. Declarațiile au fost făcute de către Cristina Țărnă, ex-director adjunct al CAN în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Dosarul culiocul a aprins spiritele între consilierul pe domeniul dreptului în Cabinetul Prim-ministrului, Nicolae Eșanu și Cristina Țărnă, ex-director adjunct al CAN în timpul discuțiilor despre domeniul Justiției. Eșanu a declarat că nu a văzut videoul original în care președintele Igor Dodon primește un culioc de la Vlad Plahotniuc și nu știe de existența acestuia, însă este convins că în acest caz ar trebui să existe un dosar penal.

În țara asta există profesioniști în domeniul penal și procedură penală care să facă un dosar neoficial, alternativ pe cazul acesta și să intenteze probe, pe cazul cu culiocul, sunt convins că acolo e dosar penal, eu nu contest acest lucru. Eu vreau să aud că procurori au avut asta, asta, asta și de aici rezultă dosar penal.

Toți au văzut video pentru ca videoul cela să-l arăți undeva trebuie să ai originalul, dacă procurorii nu au originalul, atunci s-a terminat totul”, a declarat Eșanu.

Prezentatorul, Vitalie Călugăreanu ia confirmat că există originalul iar Eșanu a zis că nu știe asemenea detalii.

În replică Cristina Țărnă, ex-director adjunct al CNA a menționat că procurorii nu trebuie să stea și să aștepte ca cineva să le demonstreze anumite lucruri.

„În alte cazuri crează impresia în opinia publică că până nu vine cineva să le demonstreze ce era acolo, atunci noi prezumăm că nu era nimic. Există o conversație pe care nu este manipulată vocea”, a spus Țărnă.

Eșanu a sărit întrebând-o dacă consideră că acea conversație este suficientă pentru un dosar penal. La rândul ei Cristina Țărnă a zis că nu, dar:

Pe lângă faptul că a existat o discuție care se desprinde, mai mult au fost martori acolo prezenți care unii au fost și audiați și au confirmat conținutul acelei discuții. Mai există careva martori care au fost deja audiați și probele pot fi colaborate între ele. Eu înțeleg că Iaralov nu este cea mai credibilă persoană, dar nici Ilan Șor care a stat ca denunț la baaza dosarului Filat.

Când e vorba de persoane foarte importante justiția la noi se face a nu vedea, iar când e vorba de oameni simpli nu le pasă că vinde pătrunjel și dau amenzi foarte mari.

Dacă pentru încălcare legea, pedeapsa s-ar aplica egal la toți atunci eu cred că nu s-ar supăra nimeni chiar și pe aceeași bătrânică care vinde pătrunjel și este sancționată legal cum este sancționat și președintele țării”, a punctat Cristina Țărnă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: