image
Sursa foto: facebook/Maia Sandu

Liderii Platformei DA, PAS și PLDM au transmis rezoluția protestului din 1 iulie secretarului general al Consiliului Europei

Revendicările cetățenilor din Republica Moldova, care au ieșit în stradă pe 1 iulie la o manifestație de amploare, a ajuns la secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

Rezoluția a fost transmisă de liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu și liderul Partidului Liberal Democrat, Viorel Ciubotaru.

„Astăzi am avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, căruia i-am transmis Rezoluția adoptată unanim la protestul din 1 iulie 2018, organizat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM. A fost o discuție importantă, în care am demascat falsurile guvernării, care încearcă să mintă partenerii internaționali precum că invalidarea alegerilor a avut loc din cauza legislației. Legea nu este o problemă, legea a funcționat timp de 21 de ani și este foarte clară. Instituțiile subordonate politic sunt problema fundamentală”, a menționat Maia Sandu pe Facebook.

Potrivit liderei PAS, Thorbjørn Jagland a arătat un interes sporit față de criza actuală din Republica Moldova, accentuând importanța respectării principiilor democrației și statului de drept într-o țară europeană.

Secretarul General al Consiliului Europei este primul demnitar de nivel înalt care în 2015 a declarat că Republica Moldova este un stat capturat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: