image
Sursa foto: foxnews.com/

Atac armat la un festival din California: Cel puțin trei persoane au fost ucise

Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața și alte 15 au fost rănite după ce o persoană a deschis focul în timpul unui festival organizat într-un orășel situat la sud de San Francisco, în California.

Atacatorul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine la scurt timp după ce a început să tragă în oamenii prezenți la Festivalului Usturoiului de la Gilroy.

„Poliţiştii erau prin preajmă şi l-au reperat în mai puţin de un minut pe suspect, care a fost ucis”, a declarat presei şeful poliţiei locale, Scot Smithee, potrivit căruia se desfăşoară în continuare căutări pentru găsirea unui eventual complice, despre care nu se ştie dacă a deschis la rândul său focul sau l-a ajutat în vreun fel pe atacator, scrie Agerpres citând agențiile de presă internaționale.

Reprezentanții poliției locale au declarat că atacatorul ar fi pătruns printr-un gard pentru a evita forţele de securitate şi pentru a ajunge la locul unde era adunată mulţimea.

Atacul a avut loc în timpul Festivalului Usturoiului, unul dintre cele mai importante evenimente gastronomice din SUA. Duminică a fost ultima din cele trei zile de festival. Martorii povestesc că atacatorul era un bărbat alb de circa 30 de ani și că a tras asupra mulțimii cu o pușcă.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a deplâns atacul, spunând că este un eveniment „oribil”. „În această noapte, California este alături de Gilroy. Cabinetul meu urmăreşte situaţia de aproape”, a scris el pe Twitter.

SUA sunt deseori îndoliate de atacuri de acest fel. Dreptul de a deţine o armă este garantat în SUA de al doilea amendament al Constituţiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: