După obţinerea autorizării, ofiţerii CNA şi procurorii ar fi percheziţionat apartamentul vecin, de unde au ridicat obiectele transmise, în care s-au dovedit a fi o sumă impunătoare de bani.

Precizăm că nouă persoane, printre care șase profesori de la Academia de Studii Economice și trei intermediari, au fost reținute pentru 72 de ore.

Acestea ar fi făcut parte dintr-o rețea organizată, formate din zeci de persoane, între care lectori și mai mulți intermediari din afara instituției de învățământ, care organizau examene de promovare contra-cost, propuneau teze anuale și de licență, dar și note pentru practica de producție.

S-a stabilit că pentru un examen membrul grupului primea de la student până la 1 000 de lei, nota pentru practica de producție costa între 1000 și 1500 de lei, iar cea mai scumpă era aranjarea susținerii tezei de licență sau masteratul - între 400 si 550 de euro.

Procurorii au pornit mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă și trafic de influență pe care le-au conexat într-o procedură comună.