Bărbații prezentau acte false la Primăria Chișinău, iar în perioada 2014-2015 au lăsat o femeie fără un teren de construcții și o cază în faza pre-finală de construcție din sectorul Buiucani al capitalei, iar pe o altă femeie au deposedat-o de apartamentul din sectorul Râșcani. Totodată aceștia au mai privatizat un apartament din acest sector care aparținea altui proprietar.

Suma totală a prejudiciului cauzat de către condamnați față de părțile vătămate se cifrează la peste 2 milioane de lei.

„Inculpații acționau coordonat, prin obținerea informațiilor cu caracter personal ale proprietarilor, inclusiv de la Oficiul Cadastral, după care la notar se prezentau cu persoane asemănătoare proprietarilor, cu buletine de identitate false și perfectau procuri, prin care le împuterniceau pe alte persoane recrutate să vândă imobilele. Ultimele s-au dovedit a fi persoane vulnerabile – un om al străzii, dar și un bărbat cu probleme de sănătate mintală. Pe primul, inculpații l-au ajutat să-și restituie buletinul de identitate, pe care-l avea gajat pentru anumite datorii; iar celui de-al doilea bărbat i-au cumpărat vestimentație prezentabilă și costisitoare, pe care i-au oferit-o pentru întâlnirile organizate în scopul de vânzare a imobilelor, astfel încât să-i confere un aspect îngrijit și credibil de vânzător” se arată în comunicatul emis de PCCOCS.

Indivizii au fost condamnați la 18 ani și respectiv 12 ani, iar în privința celui de al treilea condamnat, care deține un grad de invaliditate și, respectiv, constituind o circumstanță atenuată, sentința nu va fi contestată.