Referindu-se la scrisorile semnate de cei 28 de președinți de raioane, toți din PD, dar și peste 700 de primari de municipii, orașe și sate adresate către înalții oficiali europeni, deputatul European a menționat că „degeaba aleșii locali se adresează lui Juncker, lui Tusk, Federicăi Mogherini, lui Preda, președintelui Parlamentului European, Tajani. Noi am făcut presiunile pe care puteam să le facem asupra autorităților de la Chișinău, astfel încât obiectivele menționate de dl Filip să fie finanțate, numai că dl Filip n-a făcut ce trebuia”.

În context, europarlamentarul a declarat că „din partea Republicii Moldova nu vedem un interes real; vedem o retorică și de multe ori manipulări ale opiniei din Republica Moldova. Și mai vedem și un soi de reacție nervoasă, iritată pe care n-o înțelegem. Nu poți să te superi ca văcarul pe sat”.

„Dacă această sistare a fost pusă la cale chiar de către cei care sunt responsabili pentru blocaj, eu cred că aduc un deserviciu, pentru că nu suntem naivi și în continuare nu ne vom schimba poziția pe care am exprimat-o de atâtea ori. Există niște condiții puse pentru asistența macrofinanciară. Aceste condiții nu sunt îndeplinite și așteptăm guvernul să facă ceea ce a promis să facă, nu să trimită scrisori de nemulțumire. Dacă, repet, în spatele acestei scrisori e o manevră a guvernului”, a punctat Cristian Preda.