image
Sursa foto: Colaj foto // Jurnal.md

VIDEO // Au dispărut culorile panglicii Sf. Gheorghe de pe clădirea fostului Hotel Național din Chișinău: Ce spune poliția

UPDATE 13:00 // Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că poliția s-a autosezizat pe acest caz, iar acțiunile vor cădea sub prisma codului contravențional atunci când legea care interzice simbolurile ce reprezintă sau propagă războiul va fi publicată în monitorul oficial.

„Vreau să precizez că această clădire este un imobil care este în proprietatea unui cetățean, deci este o proprietate privată. Cu părere de rău această clădire este neiluminată, ceea ce nu oferă posibilitatea de a vedea ce se petrece exact pe acoperișul acestei clădiri. Poliția s-a autosezizat pe aceste circumstanțe în toate cazurile. Proprietara acestui imobil a declarat că nu are nimic împotrivă asupra coloristicii respective. Totodată, a fost atenționată de situația că în timpul când va fi publicată în monitorul oficial legea care interzice simbolurile, o astfel de coloristică va cădea sub prisma codului contravențional”, a declarat șeful IGP.

UPDATE 12:00 // Dispar culorile panglicii Sf. Gheorghe de pe clădirea fostului Hotel Național din Chișinău. În aceste momente, mai multe persoane au revopsit jumătate din clădire.

Jurnal.md

Jumătate din clădirea fostului Hotel Național din Chișinău a fost vopsită noaptea trecută în culorile panglicii Sf. Gheorghe.

Amintim că ieri, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că simbolurile care reprezintă sau propagă războiul, printre care „Z”, „V” sau panglica Sfântul Gheorghe, vor fi interzise în Republica Moldova.

Pe 26 februarie, fostul Hotel Național a fost desenat în culorile drapelului ucrainean. Culorile de pe steagul Ucrainei au fost pictate în semn de solidaritatea cu poporul vecin care în aceste zile trece prin oroare războiului. Autorii iniţiativei au decis să rămână anonimi.

Poliția urmează să vină cu o reacție în acest sens.

Noutăţile partenerilor

comentarii: