image
Sursa foto: jurnal.md

CNAS: Un sfert din banii pentru concedii medicale nu sunt ridicați

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că, la finele lunii martie, beneficiarii de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă nu au ridicat de la prestatorii de servicii de plată mijloace bănești în suma de circa de 21 de milioane de lei. Instituția precizează că a finanțat pe parcursul lunii indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă în două tranșe, în valoare totală de aproape 75 de milioane de lei.

CNAS le reamintește beneficiarilor de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă că statutul certificatului medical poate fi verificat online, transmite IPN. Serviciul respectiv urmează să fie accesat prin intermediul paginii de internet a CNAS: www.cnas.md, la butonul „Statutul certificatului de concediu medical”, prin introducerea în câmpul respectiv a seriei și numărului certificatului.

Astfel, beneficiarii pot afla la ce etapă este examinarea certificatului, dacă datele din certificatul medical sunt recepționate și sunt în proces de examinare, dacă decizia de stabilire a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este aprobată sau dacă indemnizația este transferată spre plată beneficiarului.

În acest context, Casa Națională de Asigurări Sociale vine cu rugămintea către beneficiarii de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă să ridice pe parcursul lunii viitoare  sumele cuvenite pentru această prestație de la oficiile poștale sau instituțiile bancare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: