image
Sursa foto: jurnal.md

Cum comentează MS zvonul că familiilor unor persoane decedate li s-ar fi propus bani că să indice Covid drept cauza morții

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a calificat drept falsuri informațiile răspândite în ultima perioadă, despre faptul că familiilor unor persoane decedate le-ar fi fost propuse sume de bani, în schimbul trecerii în acte infecția cu COVID-19 drept cauza decesului.

Șefa de la Sănătate a făcut precizările în plenul Parlamentului la solicitarea deputaților, după ce astfel de zvonuri au apărut rețelele de socializare.

„Am examinat în mare parte cazurile diseminate pe rețelel de socializare. Ultima înregistrare video este un fals. Sunt informații denaturate. Nu există motivare pentru personalul medical ca să înregistreze cazurile de Covid. Este imposibil ca un caz fiind non-Covid să fie înregistrat ca Covid. Calificăm aceste zvonuri ca fiind o ofensă pentru personalul medical”, a declarat ministrul Sănătății.

Precizăm că în Republica Moldova au fost înregistrate 10321 de cazuri de infecție cu Covid 19. 371 de persoane au decedat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: