image
Sursa foto: Jurnal.md

DOC: Scrisoare Gazprom către Moldovagaz - gigantul se opune unui audit real; Slusari: „Continuă politica războiului hibrid”

O scrisoare a Gazpromului adresată către Moldovagaz, din care reiese că gigantul rus se opune unui audit real asupra pretinsei datorii la gaze și insistă pe plata sumei pe care o invocă, a intrat în posesia lui Alexandru Cozer, moderatorului emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Scrisoarea este semnată de către șefa departamentului Extern al Gazpromului și este adresată șefului Moldovagaz Vadim Ceban.

Invitat în studioul Jurnal TV vicepreședintele Platformei „DA” Alexandr Slusari a declarat că protocolul semnat de Andrei Spânu și Alexey Miller nu costă nimic.

„S-a adeverit ceea ce „Platforma DA” a vorbit acum câteva săptămâni. S-a spus franc că auditul pe care îl propune Republica Moldova nu merge, deși domnul Spânu știa. Noi ajungem la concluziile triste că acest procool semnat între Spânu și Miller nu costă nimic. Gazprom continuă să implemeteze politca războiului hibrid. Noi putem să presupunem că Gazprom se pregătește de război economic cu Republica Moldova și este asistat de Moldovagaz. Gazprom a fost asistat de Vadim Ceban și Andrei Spânu”, a declarat Alexandr Slusari.

Și expertul Watchdog.md Valeriu Pașa susține că protocolul semnat va avea un preț costisitor pentru Republica Moldova. „Spânu a semnat un protocol defectuos. Mă tem că el va avea un preț nu mic pentru Republica Moldova”, a menționat Valeriu Pașa.

„Este un răspuns al Gazpromului, un răspuns așteptabil, care nu vrea să facă o claritate cum s-au format acele datorii. Eu intuiesc că guvernul va avea o reacție la această scrisoare”, a menționat deputatul PAS, Alexandru Trubca, în cadrul emisiunii

Deocamdată Guvernul Republicii Moldova nu a venit cu o reacție la scrisoarea publicată în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Jurnal.mdJurnal.md

Emisiunea poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: