image
Sursa foto: Getty Images

Lovitură de proporţii: Zidane e gata să plece! Real Madrid i-a găsit rapid înlocuitor din "echipa Galactică"

Zinedine Zidane (48 de ani) a alimentat zvonurile cu privire la posibila plecare a sa de la Real Madrid la finalul acestui sezon, după eliminarea din semifinalele Champions League în faţa lui Chelsea.

Goal.com scrie azi că în vestiarul echipei există o teamă că antrenorul francez nu se va mai afla la cârma echipei şi în sezonul viitor. Publicaţia citată a vorbit cu mai mulţi jucători şi oameni din staff, iar concluzia este că despărţirea se apropie cu repeziciune.

Zidane mai are contract cu "albii" până în 2022, dar este gata să facă un pas în spate şi să demisioneze. "Obositul şi iritatul Zidane e gata să renunţe la poziţia sa", scrie sursa citată.

Care este motivul pentru care "Zizou" vrea să plece? Antrenorul s-a săturat să se confrunte cu lucruri asupra cărora nu are niciun control. De la apariţia pandemiei de coronavirus, Real Madrid s-a confruntat cu o serie de probleme mari de efectiv, cauzate atât de infectări, cât şi de desele accidentări. Programul compactat tot din cauza pandemiei a făcut ca jucătorii să cedeze rând pe rând, iar echipa a fost extrem de afectată de absenţele sale.

De asemnea, Zidane este sătul de criticile care i se aduc lui şi echipei alături de care a scris istorie şi a câştigat 3 trofee UEFA Champions League la rând. În acest an, Realul se luptă la titlu cu Atletico şi cu Barcelona şi a ajuns în semifinalele UCL, dar, chiar şi aşa, jucătorii săi continuă să fie criticaţi.

Tehnicianul şi-a pierdut şi susţinerea din partea unor "grei" ai echipei, între care se numără Marcelo şi Isco, lucru care nu este pe placul celui care îşi doreşte să aibă controlul complet al vestiarului.

Nu în ultimul rând, Zidane s-a săturat de rutina zilnică: face acelaşi lucru în fiecare zi, de 12 luni încoace. Deşi iubeşte să fie la Valdebebas şi să conducă şedinţele de antrenament, protocoalele COVID-19 i-au ştirbit lui "Zizou" plăcerea de a mai antrena.

Dorinţa lui Zidane de a pleca de la echipă nu este o surpriză pentru şefii Realului. Aceştia vor să-l convingă pe tehnicianul francez să-şi ducă contractul la bun sfârşit, însă în cazul în care nu vor avea succes, au deja varianta de rezervă pregătită.

Raul Gonzalez, legendarul atacant al Realului, care acum se ocupă de Castilla, este prima opţiune. În vârstă de 43 de ani, fostul coleg al lui Zidane în echipa "Galactică" din urmă cu mai bine de 10 ani pare omul potrivit să preia echipa.

Pe lista formaţiei de pe Bernabeu se mai află şi alte două nume mari, mai scrie sursa citată: Joachim Low, care se va despărţi de naţionala Germaniei după EURO 2020, şi Maxximiliano Allegri, care încă e liber de contract şi care s-a mai aflat pe "radarul" lui Florentino Perez în trecut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: