În reportajul video de lansare a studioului se vede că redacția își împarte sediul alături de alte două televiziuni - Noroc TV și Vocea Basarabiei. Pe panoul informativ expus în fața sediului apare și denumirea unei companii - Team Media.

Potrivit administrației raionale, spațiul închiriat în care se află televiziunile menționate a fost oferit printr-un contract de locațiune companiei Team Media de către proprietarii clădirii - Consiliul Raional Nisporeni.

Directorul executiv API consideră că deschiderea studioului local al unui post de televiziune din Chișinău într-un raion al țării ar avea și scopul de a promova mesajele Partidului Democrat.

„Propriu-zis extinderea unui post de televiziune în regiuni este un lucru pozitiv, însa în acest caz concret este clar că acest studiou local a fost constituit cu „dedicație specială" pentru alegerile parlamentare, și anume, pentru asigurarea suportului informațional și promovarea candidatului care va fi înaintat de Partidul Democrat”, a afirmat Petru Macovei.

În ceea ce privește faptul că pe panoul din reportajul de lansare apar alte două posturi TV - Vocea Basarabiei și Noroc TV - Petru Macovei crede că acest lucru „confirmă că are loc „absorbția" de către trustul dlui Plahotniuc a unor radiodifuzori mai mici sau a celor cu probleme financiare”.

„Altfel spus, concentrarea pe piața media ia amploare”, a adăugat Petru Macovei.

Întrebat de Media-azi.md dacă miza acestui studio sunt viitoarele alegeri parlamentare, managerul de proiect al Canal 2 Nisporeni Ruslan Grabari a negat acest lucru, afirmând că este doar „o coincidență”.

De precizat, că până în mai 2017, Plahotniuc a deținut patru posturi de televiziune: Publika TV, Prime TV, Canal 2 și Canal 3, și trei posturi de radio – Publika FM, Muz FM și Maestro FM. Ulterior, Compania General Media Group SRL, în componența căreia intrau posturile menționate, a cesionat drepturile de emisie ale Canal 2 și Canal 3 firmei Telestar SRL, care îl are ca administrator și fondator pe Oleg Cristal, consilierul politic al lui Vlad Plahotniuc.