image
Sursa foto: media-azi.md

​În anul electoral 2018 televiziunile afiliate PD își extind oficiile în teritorii

Un post de televiziune afiliat Partidului Democrat, aflat la guvernare, și-a deschis un studio local în orașul Nisporeni. Este vorba despre Canal 2 care anterior a aparținut președintelui PD Vladimir Plahotniuc, iar în prezent se află în proprietatea consilierului său politic Oleg Cristal, scrie Media-azi.md.

Directorul executiv al Asociației Presei Independente (API) Petru Macovei crede că această stație a fost deschisă pentru asigurarea suportului informațional și promovarea candidatului care va fi înaintat de PD în viitoarele alegeri parlamentare în cadrul cărora 51 de parlamentari vor fi aleși în circumscripții uninominale.

În reportajul video de lansare a studioului se vede că redacția își împarte sediul alături de alte două televiziuni - Noroc TV și Vocea Basarabiei. Pe panoul informativ expus în fața sediului apare și denumirea unei companii - Team Media.

Potrivit administrației raionale, spațiul închiriat în care se află televiziunile menționate a fost oferit printr-un contract de locațiune companiei Team Media de către proprietarii clădirii - Consiliul Raional Nisporeni.

Directorul executiv API consideră că deschiderea studioului local al unui post de televiziune din Chișinău într-un raion al țării ar avea și scopul de a promova mesajele Partidului Democrat.

„Propriu-zis extinderea unui post de televiziune în regiuni este un lucru pozitiv, însa în acest caz concret este clar că acest studiou local a fost constituit cu „dedicație specială" pentru alegerile parlamentare, și anume, pentru asigurarea suportului informațional și promovarea candidatului care va fi înaintat de Partidul Democrat”, a afirmat Petru Macovei.

În ceea ce privește faptul că pe panoul din reportajul de lansare apar alte două posturi TV - Vocea Basarabiei și Noroc TV - Petru Macovei crede că acest lucru „confirmă că are loc „absorbția" de către trustul dlui Plahotniuc a unor radiodifuzori mai mici sau a celor cu probleme financiare”.

„Altfel spus, concentrarea pe piața media ia amploare”, a adăugat Petru Macovei.

Întrebat de Media-azi.md dacă miza acestui studio sunt viitoarele alegeri parlamentare, managerul de proiect al Canal 2 Nisporeni Ruslan Grabari a negat acest lucru, afirmând că este doar „o coincidență”.

De precizat, că până în mai 2017, Plahotniuc a deținut patru posturi de televiziune: Publika TV, Prime TV, Canal 2 și Canal 3, și trei posturi de radio – Publika FM, Muz FM și Maestro FM. Ulterior, Compania General Media Group SRL, în componența căreia intrau posturile menționate, a cesionat drepturile de emisie ale Canal 2 și Canal 3 firmei Telestar SRL, care îl are ca administrator și fondator pe Oleg Cristal, consilierul politic al lui Vlad Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: