image
Sursa foto: pharmaceutical-technology.com

Vaccinul rusesc Sputnik V încă NU poate fi folosit în Republica Moldova; Precizările autorităților din sănătate

Vaccinul dezvoltat de Rusia, Sputnik V, nu va fi utilizat în Republica Moldova decât după ce va fi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor, au precizat astăzi reprezentanții autorităților din sănătate.

După aprobarea de către Agenția Europeană a Medicamentelor, vaccinul rusesc urmează să fie autorizat de Comitetul Național de Imunizare.

„Producătorii vaccinului Sputnik V au înaintat documentele la Agenția Europeană a Medicamentelor. Când va primi aprobarea, inclusiv când când va fi inclus în lista OMS pentru utilizarea de urgență, atunci și va fi utilizat în Republica Moldova. Când vom avea informații că ne dau acest vaccin și va fi o necesitate să-l procurăm, vom face o solicitare către Comitetul Național de Imunizare care se va întruni în ședință”, a declarat Angela Paraschiv, șefa Departamentul epidemiologie a USMF „Nicolae Testemițeanu”, care face parte din grupul național de comunicare privind imunizarea Covid-19.

„Vaccinurile sunt aprobate într-un termen foarte scurt. Pledăm pentru vacciuri de calitate și de siguranță. Acest vaccin a fost înregistrat în mai multe state care au o legislație mai permisivă. Considerăm acest vaccin unul eficient, este în lista de așteptare pentru aprobarea internațională”, a menționat medicul epidemiolog Alexei Ceban de la Agenţia Naţională de Sănătate Publică.

Precizăm că, săptămâna trecută, Agenția Medicamentului a autorizat condiționat vaccinurile incluse de Organizația Mondială a Sănătății în Lista de utilizare în urgențe - Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și vaccinul rusesc Sputnik V.

Citeşte mai mult despre

comentarii: