image
Sursa foto: Realitatea

Șeful IGP, despre angajații de la „Fulger” care au denunțat presiuni: Am avut întâlniri, nu reprezintă opinia lor

Conducerea Inspectoratului General de Poliție neagă informația apărută în spațiul public, precum că angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” ar fi presați psihologic să dea depoziții contra șefului lor, Cazimir Trocin, de persoane care își doresc înlocuirea acestuia cu un conducător care ar fi agreat de actuala guvernare.

Șeful Inspectoratului General al Poliției , Iurie Podarilov, a declarat că după apariția scrisorii anonime în spațiul public, a întreprins o vizită în cadrul Brigăzii cu destinație specială „Fulger”.

„Am avut discuții atât cu conducerea acestei subdiviziuni cât și cu angajații din subordine. Șefii de detașamente mi-au spus că climatul moral-psihologic este unul bun. În același timp ei s-au arătat ingrijorați în legătură cu informația apărută în spațiul public și mi-au spus că nu reprezintă părerea lor în calitate de conducători și nici a angajaților. Totodată am fost informați că ieri au fost organizate ședințe cu toți angajații acestei subdiviziuni pentru examinarea informației apărute. Aceștia nu au raportat careva probleme majore sau presiuni asupra lor”, a declarat Iurie Podarilov.

În context, șeful IGP a amintit că comandantul șef al Birgăzii, Cazimir Trocin este suspendat în legătură cu efectuarea unei anchete interne pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu și emiterea în mod arbitrat a unor acte administrative. „Până la finalizarea anchetei nu putem oferi detalii”, a mai spus Iurie Podarilov

Amintim că în cadrul Birgăzii cu Destinație Specială „Fulger” activează 369 de angajați.

În spațiul public a apărut o scrisare semnată de un grup de persoane care spun că sunt angajați ai acestei subdiviziuni.

Semnatarii și-au exprimat indignarea față de faptul că ar fi presați psihologic să dea depoziții contra șefului lor, Cazimir Trocin. Petiționarii susțin că ar fi amenințați de fostul comandant că are pârghii la actuala conducere a Ministerului Afacerilor Interne și Procuraturii Generale, că cei care nu se vor conforma și nu vor depune declarații împotriva comandantului actual se vor alege cu dosare penale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: