image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Jafuri ca în filme: Trei tineri dădeau buzna mascați și înarmați în stații PECO; Câți bani au furat timp de o lună

Poliția a reținut trei tineri specializați în jafuri la stații PECO. Aceștia au furat timp de o lună peste 170 000 de lei.

Patru stații PECO din țară, dintre care trei amplasate în mun. Chișinău și una în raionul Strășeni, au fost supuse unor atacuri tâlhărești, timp de o lună. Infracțiunile erau comise de către o grupare înarmată, anunță serviciul de presă al IGP.

După ce una din stațiile PECO, din sectorul Rîșcani al capitalei, a fost supusă unui furt la sfârșitul lunii decembrie anul trecut, de unde au fost sustrase 38 900 de lei, au urmat încă trei atacuri tâlhărești, unde infractorii erau înarmați și deghizați cu măști și haine negre.

jafjaf

Suma totală a pagubelor înregistrate în urma comiterii acestor infracțiuni este de 170.000 de lei.

Gruparea a fost reținută în urma măsurilor speciale de investigație, întreprinse de angajații Inspectoratului General al Poliției și procurori.

Cei trei tineri au vârste cuprinse între 20 și 24 de ani și sunt originari din raionele Călărași și Rezina. În cadrul unor precheziții la domiciliul acestora au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri care au fost folosite în timpul comiterii infracțiunilor.

Destructurarea grupării criminale a fost posibilă datorită intervenției Direcției investigații criminale a INI al IGP, Inspectoratului de poliție Strășeni și a Procuraturii raionului Strășeni, cu suportul Direcției Analitice a INI și BPDS „Fulger” a IGP.

Tinerii au fost reținuți pentru 72 de ore. La momentul actual se întreprind acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, precum și stabilirea apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

comentarii: