Locuitorii capitalei vor putea procura fructe și legume direct de la producător la un preț mai accesibil. Astfel, se va oferi posibilitatea producătorilor de a-și prezenta producția direct consumatorului. La iarmaroace vor fi prezenți peste 100 de producători.

În sectorul Râșcani, iarmarocul va fi organizat în strada Andrei Doga, în preajma complexului sportiv „Manej”. În sectorul Buicani, producătorii agricoli sunt așteptați pe strada Ioana Radu, 27A, lângă Parcul Dendrariu. Un alt iarmaroc va fi amenajat în cartierul Telecentru, în zona podului.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul unui briefing de presă. Acesta menționează că astfel va spori importanța dezvoltării consumului de fructe în rândul populației: „Iarmaroacele vor fi deschise pentru toată lumea de la ora 9 dimineața până seara târziu. Prin aceste iarmaroace ne dorim să ajutăm producătorii să vândă producția agricolă la prețuri rezonabile direct cumpărătorilor.”