image
Sursa foto: theguardian.com

Motorină mai ieftină, benzină mai scumpă în weekend; Cât ajunge să coste un litru

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri plafon care vor fi valabile în acest sfârșit de săptămână, 24-26 septembrie. Astfel, benzina se scumpește cu 5 bani, iar motorina va fi mai ieftină cu 10 bani.

Prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite de către ANRE la nivelul de:

- 24,07 lei/litru - pentru benzina COR 95 (+ 0,05)

- 26,02 lei/litru - pentru motorina standard (- 0,10)

Scăderea prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%, anunță ANRE.

Conform mecanismului actual de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, curba respectivă este reflectată fidel în prețurile pentru carburanți la stațiile de alimentare din țară. ANRE reiterează faptul că „mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere”.

anre.mdanre.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: