Declarațiile au fost făcute după întrevederea cu președintele Igor Dodon. Spre deosebire de celelalte partide care și-au delegat doar câțiva reprezentanți, la întâlnirea cu Dodon a venit întreaga fracțiune PD.

„PD nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare. PD are propria agendă. Suntem într-un profund proces de resetare a formațiunii. Apoi vom fi gata să intrăm în coaliții de guvernare. În același timp, ar fi o iresponsabilitate să lăsăm țara fără guvernare în prag de iarnă și să mergem în alegeri anticipate. Avem condițiile noastre. Dacă va fi înaintat un Guvern care va lua în calcul programele sociale inițiate de PD, nu contează de unde va veni acest prim-ministru, din partea președintelui, a PSRM sau a Blocului ACUM, după o discuție pe care o vom avea în Consiliul Național Politic al PD, vom proceda exact cum vom decide”, a declarat Pavel Filip.

În opinia liderului PD, demiterea Guvernului a fost de fapt provocată intenționat de Maia Sandu.

„Considerăm că s-a făcut intenționat totul pentru a pleca de la Guvern, sub povara responasbilității guvernării care este nu una simplă și știu acest lucru nu din auzite”, a spus liderul PD.

Filip a mai adăugat că, în toată această perioadă, PD a fost deschis pentru discuții cu oricine.

„Paradoxal că niciodată nu am fost contactați de Maia Sandu sau Andrei Năstase. Logica ne spune că de fapt decizia a fost una asumată și reprezintă plecarea de la Guvern și lansarea pentru campania în prezidențiale”, a mai spus Filip.