image
Sursa foto: privesc.eu

PD, gata să voteze un Guvern „indiferent dacă e propus de Dodon, PSRM sau Blocul ACUM”; Ce condiții înaintează

PD nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare, dar va vota un Guvern „indiferent dacă e propus de președinte, PSRM sau Blocul ACUM”, cu condiția să fie luate în considerare programele sociale inițiate de fostul Guvern condus de Pavel Filip.

„O să vedem care vor fi concluziile președintelui după toate discuțiile cu fracțiunile”, a comentat liderul PD, Pavel Filip, posibilitatea învestirii unui Guvern minoritar.

Cât despre candidatura lui Ion Chicu la funcția de premier, care se vehiculează în spațiul public, Filip a avut doar cuvinte de laudă.

„Despre domnul Ion Chicu nu pot spune decât că este un profesionist adevărat în domeniul financiar-economic. Nu vreau să vin cu răspunsuri la întrebări teoretice încă”, a spus Filip.

Declarațiile au fost făcute după întrevederea cu președintele Igor Dodon. Spre deosebire de celelalte partide care și-au delegat doar câțiva reprezentanți, la întâlnirea cu Dodon a venit întreaga fracțiune PD.

„PD nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare. PD are propria agendă. Suntem într-un profund proces de resetare a formațiunii. Apoi vom fi gata să intrăm în coaliții de guvernare. În același timp, ar fi o iresponsabilitate să lăsăm țara fără guvernare în prag de iarnă și să mergem în alegeri anticipate. Avem condițiile noastre. Dacă va fi înaintat un Guvern care va lua în calcul programele sociale inițiate de PD, nu contează de unde va veni acest prim-ministru, din partea președintelui, a PSRM sau a Blocului ACUM, după o discuție pe care o vom avea în Consiliul Național Politic al PD, vom proceda exact cum vom decide”, a declarat Pavel Filip.

În opinia liderului PD, demiterea Guvernului a fost de fapt provocată intenționat de Maia Sandu.

„Considerăm că s-a făcut intenționat totul pentru a pleca de la Guvern, sub povara responasbilității guvernării care este nu una simplă și știu acest lucru nu din auzite”, a spus liderul PD.

Filip a mai adăugat că, în toată această perioadă, PD a fost deschis pentru discuții cu oricine.

„Paradoxal că niciodată nu am fost contactați de Maia Sandu sau Andrei Năstase. Logica ne spune că de fapt decizia a fost una asumată și reprezintă plecarea de la Guvern și lansarea pentru campania în prezidențiale”, a mai spus Filip.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: