image
Sursa foto: totul.md

Pretorii sectoarelor Botanica și Buiucani vor fi sancționați: Care este motivul

Pretorul sectorului Botanica al capitalei va rămâne fără salariu în această lună și riscă să rămână fără funcție, iar pretorul sectorului Buiucani va fi sancționat cu neachitare a jumătate de salariu. Asta după ce primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că aceștia au admis mai multe nereguli în sectoare și nu și-au îndeplinit atribuțiile.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a precizat că decizia a fost luată în urma mai multor semnale ale cetățenilor, și ale neregulilor depistate în sectoarele capitalei.

„Astfel s-a decis neachitarea salariului pentru luna iunie, pentru pretorul sectoruui Botanica, care a admis mai multe nereguli în sector și tot a pasat vina de la o persoană la alta. Este ultima avertizare, dacă lucrurile nu se schimbă, următorul pas va fi demisia. S-a decis și neachitarea a jumătate de salariu pentru pretorul de Buiucani, pentru faptul că în parcuri mai sunt admise parcarea automobilelor”, a scris Ceban.

Totodată, pretorul sectorului Centru s-a ales cu o avertizare, iar de astăzi se vor intnsifica vizitele inopinante în sectoare.

„În parcuri este murdar, pe spațiile verzi apar construcții capitale ilegale, gherete la fiecare colț, servicii de distracţii pentru copii, ce sunt interzise în această perioadă, parcări ilegale pe spațiile verzi și în parcuri. Explicaţiile sunt diverse. Grav este că marea majoritate a agenților economici, nu au documentele permisive. Dacă întrebi cine este responsabil, arată fiecare unul la altul. Am solicitat ca în continuare să fie efectuat un grafic de lucru pentru zilele de weekend al pretorilor şi vicepretorilor, care la fel sunt responsabili de cum arată sectoarele, ce le administrează”, a mai precizat Ceban.

Noutăţile partenerilor

comentarii: