image
Sursa foto: AP

Boris Johnson face o gafă, în prima sa intervenţie în Parlamentul britanic, şi-i mulţumeşte lui Putin în locul lui Zelenski

Boris Johnson a comis o gafă monumentală în Camera Comunelor, unde i-a adus un omagiu lui Vladimir Putin, în locul lui Volodimir Zelenski, în prima sa intervenţie în Camera inferioară a Parlamentului britanic, relatează Express.

„Mulţumesc, de asemenea, pentru leadershipul care inspiră al lui Vladimir Putin”, a declarat el.

Realizându-şi gafa, a reluat şi a spus „leadershipul care inspiră al lui Volodimir Zelenski”.

Deputaţii au râs de această gafă a fostului premier britanic, care a încercat să rămână calm.

În această primă intervenţie în calitate de deputat, Boris Johnson a lăudat Forţele armate ucraine şi ajutorul oferit de regatul Unit Ucrainei în Războiul rus din Ucraina.

„Eroismul Forţelor armate ucrainene, mulţumită, în parte, armamentului pe care suntem mândri să le oferim...”, a declarat el.

Johnson, vizibil distras, s-a împotmolit în discursul său şi a spus că „sunt mândru că ofer... felicit, pentru a-l felicita pe onorabilul meu prieten pentru felul în care descrie activitatea Forţelor armate britanice, armamentul pe care-l trimitem”, scrie News.ro.

În pofida gafei pe care a făcut-o, Boris Johnson şi-a continuat discursul.

„Iertaţi-mă”, a spus el, „Forţele ruse au fost respinse în ultimele zile din zone mari din nord-estul ţării, în jurul Harkovului”.

El a subliniat, apoi, că orice acord cu Vladimir Putin ”ar transmite un semnal în lume că violenţa dă roade”.

„Nu există absolut niciun semn că Putin vrea un astfel de compromis sau că se poate avea încredere în el că-l va realiza”, a adăugat el.

„De aceea nu avem absolut nicio altă opţiune în afară de a menţine cursul, de a rămâne hotărâţi. Dacă Putin îşi intensifică agresiunea, noi trebuie să ne intensificăm apărarea ucrainenilor”, a subliniat el.

În perioada în care a fost premier, Boris Johnson a efectuat multiple vizite la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a-şi exprima susţinerea de neclintit faţă de Ucraina.

În mandatul său, Regatul Unit a oferit Ucrainei ajutoare în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline, pentru a se apăra de invazia lui Putin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: