image
Sursa foto: Privesc.eu

PSRM, înfuriat de schimbările de la Curtea Constituțională; Dă de înțeles că ar putea răsturna noua conducere

Socialiștii sunt nemulțumiți de faptul că fostul lor coleg de partid, Vladimir Țurcan, a fost demis de la conducerea Curții Constituționale și lasă să se înțeleagă că ar putea răsturna noua conducere.

Într-un comunicat de presă, PSRM anunță că are „indicii clare” că schimbările care au avut loc, ieri, la Curtea Constituțională sunt „o încercare de preluare a controlului acestei instituții fundamentale a statului de către un grup infracțional, care are ca scop paralizarea statului în plină criză pandemică”.

„Vom monitoriza cu atenție ceea ce se va întâmpla la Curtea Constituțională în perioada următoare și vom întreprinde cu maximă fermitate toate acțiunile legale și politice care se impun în cazul în care se va dovedi că deciziile acestei instituții sunt influențate politic de către grupările criminale care stau în spatele unor partide de opoziție. Statul deține pârghiile necesare pentru a putea bloca revenirea instituției sale fundamentale în mâinile unor grupări criminale, în cazul în care vor apărea dovezi suplimentare că acest lucru se întâmplă”, se arată comunicatul de presă al formațiunii.

Amintim că Vladimir Țurcan a fost demis de la șefia Curții Constituționale după un apel telefonic primit de la președintele Igor Dodon după decizia privind suspendarea asumării răspunderii de către Guvern. În locul acestuia, a fost numită judecătorea CC Domnica Manole.

Noutăţile partenerilor

comentarii: