Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Fotbalistul care a strâns milioane de euro pentru săraci se declară îngrozit după ce a intrat în contact cu ei

Marcus Rashford a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a, pentru acţiunea sa împotriva sărăciei infantile pe durata pandemiei de Covid-19.

Fotbalistul lui Manchester United a cunoscut mii de cazuri şi afirmă că este îngrozit de câte persoane suferă din cauza sărăciei în Marea Britanie.

"În fiecare zi sunt şocat! Nu-ţi dai seama decât atunci când vezi cifrele, iar eu am vizitat mai multe familii, am reuşit să ajut şi aud cum sunt afectaţi oamenii şi cum li se schimbă vieţile.

Numărul persoanelor care suferă este năucitor, la fel şi cel al persoanelor care nu ştiu de unde să ceară ajutor. Sunt multe lucruri care ar şoca multă lume dacă ar afla detaliile acestei probleme. Eu cred că sunt mulţi care nu cunosc detaliile, iar eu eram unul dintre ei.

Pentru mine, personal, e foarte trist să ştiu că sărăcia va continua să existe. Şi eu am fost în această situaţie când eram copil, dar multe dintre familii se află în situaţii mult mai grave decât în cea în care am fost eu, aşa că pot doar să-mi imaginez ce simt părinţii şi copiii care îşi doresc doar binele unii altora. ", a declarat Rashford, conform Goal.com.

Rashford a lansat o primă campanie pe contul său de Twitter şi pe reţelele sociale la începutul lunii aprilie, strângând 134.000 de lire sterline (150.000 euro), sumă pe care a dus-o la 400.000 de lire (circa 450.000 euro) din veniturile proprii.

Rashford şi-a îndeplinit obiectivul de a finanţa trei milioane de porţii de mâncare până la finalul lunii iunie, în urma donaţiilor alimentare şi financiare, care au atins o valoare de 20 de milioane de lire sterline, circa 22,3 milioane euro.

Sub presiunea unei campanii conduse de internaţionalul englez (22 ani), decorat cu distincţia de Membru al ordinului Imperiului Britanic (MBE), guvernul condus de premierul Boris Johnson a decis în luna iunie să prelungească în cursul verii un program de acordare de mese gratuite copiilor defavorizaţi, ce fusese instituit în timpul închiderii şcolilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: