image
Sursa foto: jurnal.md

Scăpăm de coronavirus cu apă sfințită și prescură; Îndemnul Mitropolitului Vladimir în legătură cu focarul Covid-19

Mitropolia Moldovei recomandă credincioșilor să se spovedească și să se împărtășească cu regularitate, să se ungă cu untdelemn sfințit, să consume zilnic apă sfințită și prescură, în contextul apariției focarului de coronavirus.

În contextul apariției focarului de Coronavirus în nordul Italiei, unde se află mulți concetățeni de-ai noștri, Biserica Ortodoxă din Moldova îi îndeamnă pe toți credincioșii să respecte îndemnurile date cu privire la această situație de către autoritățile civile și sanitare, în special recomandările Ministerului Sănătății în ceea ce privește igiena și sănătatea publică.

„Preacuvioșii și Preacucernicii clerici vor adăuga la slujbe (la ectenia mare și la ectenia întreită) cereri speciale, ce se rostesc în vreme de orice nevoie și primejdie omenească sau în caz de boli molipsitoare, după cum este rânduit la sfârșitul Liturghierului. De asemenea, îndemnăm credincioșii ca în această perioadă să se roage mai mult, să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, să se spovedească și să se împărtășească cu regularitate, să se ungă cu untdelemn sfințit, să consume zilnic apă sfințită și prescură, să înalțe rugăciuni către Maica Domnului și toți sfinții tămăduitori de boli”, se arată în comunicatul mitropoliei, semnat „cu părintească dragoste, purtare de grijă și de tot binele doritor, de către Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove”.

De cealaltă parte, Patriarhia Română recomandă evitarea sărutării icoanelor și evitarea locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericii

În contextul riscului de contaminare cu coronavirusul Covid–19, Patriarhia Română recomandă evitarea temporară a sărutării icoanelor din biserică, persoanele putând săruta icoanele din propria casă.

Persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus, descrise de autoritățile medicale, sunt sfătuite să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericii, pentru a nu-i expune și pe alții la o posibilă îmbolnăvire. În acest timp, persoanele respective pot asculta Sfânta Liturghie difuzată de radioul și televiziunea patriarhiei, se transmite în comunicatul Patriarhiei Române.

Noutăţile partenerilor

comentarii: